Hírek

2013-07-29
Megjelent a mikro-, kis- és középvállalkozások számára elérhető eszközbeszerzés pályázat 2013. évi kiírása, amely a Közép-Magyarországi régió (Budapest és Pest megye) vállalkozásai számára elérhető. Tovább »
2013-06-14
Megjelent a LEADER vidékfejlesztési program 3. pályázati köre Tovább »

Fiatalok vállalkozóvá válása

FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA A KONVERGENCIA RÉGIÓKBAN

TÁMOP-2.3.6.B-12/1.

A pályázat célja

A pályázati konstrukció alapvető célja vállalkozás létrehozását, indítását tervező fiatalok segítése a konvergencia régiókban (1) oktatási programmal és pénzügyi támogatással.

A támogatás mértéke

A piacképes üzleti ötlettel rendelkező pályázók a vállalkozásalapítás kezdeti szakaszában, az indulás forrásigényeinek 90%-os támogatására (2) nyújthatnak be pályázatot. A pályázati útmutató feltételeinek megfelelő pályázók egyéni vállalkozás esetén legfeljebb 3.000.000 Ft, társas vállalkozás esetén legfeljebb 6.000.000 Ft vissza nem térítendő, elszámolás köteles támogatást kaphatnak. A támogatás a vállalkozás - a pályázati útmutatóban rögzített - előkészítő tevékenységeire, valamint a vállalkozás elindításához szükséges beruházások finanszírozására, megvalósítására fordítható.

A kedvezményezettek (támogatottak) köre

A kedvezményezettek köre 18 és 35 év közötti, vagy 6 éven aluli gyermek nevelése esetén 18 és 40 év közötti, más vállalkozásban többségi tulajdonnal nem rendelkező természetes személy(ek) által létrehozott vállalkozások (3), melyek székhelye a konvergencia régiókban jegyzett.

A pályázat benyújtásának egyéb, főbb feltételei:

  • a pályázónak rendelkeznie kell a TÁMOP-2.3.6.A-12/1. konstrukció keretében indított vállalkozásfejlesztési program eredményes elvégzéséről szóló tanúsítvánnyal,
  • a pályázónak rendelkeznie kell a TÁMOP-2.3.6.A-12/1. konstrukció kedvezményezettje által jóváhagyott, egyéni üzleti tervvel,
  • a pályázó az üzleti terv jóváhagyását követően, de a pályázat benyújtását megelőzően maximum 3 hónappal korábban hozta létre vállalkozását.

A Tendertechnik Kft. vállalja a TÁMOP-2.3.6.A-12/1. konstrukció keretében indított tanfolyamot sikeresen elvégzők számára az
Üzleti terv professzionális elkészítését.

fvv.png

Forrás: fivosz.hu

A TÁMOP-2.3.6.B-12/1.pályázat további részleteit a http://www.nfu.hu/doc/3581 weboldalon található pályázati felhívás, pályázati útmutató és egyéb dokumentumok tartalmazzák.

A programban való részvétel feltétele a www.fivosz.hu honlapon történő regisztráció.


(1) A TÁMOP-2.3.6.B-12/1. pályázati konstrukcióban részt vevő régiók: Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl.

(2) A támogatás kizárólag az üzleti tervben tervezett vállalkozói tevékenység folytatásához elengedhetetlenül szükséges, gazdaságos működést elősegítő, költséghatékony tételekre fordítható.

(3) A kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak: Korlátolt felelősségű társaság, Közkereseti társaság, Betéti társaság, Egyéni cég, Ügyvédi iroda, Egyéb önálló vállalkozó, Egyéb egyéni vállalkozó.

A kiírás forrását az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

TIPP: Miért az Új Széchenyi Hitelprogram